Ξεκίνησε η τοποθέτηση των κάδων για συλλογή τριών ρευμάτων υλικών στα δημοτικά σχολεία

 

Η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) προχώρησε στη σταδιακή τοποθέτηση ειδικών κάδων για τη χωριστή συλλογή τριών ρευμάτων υλικών, στα σχολεία που συμμετέχουν στη δράση με τίτλο «Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης».

 

Αυτή τη στιγμή, συμμετέχουν στο Πρωτάθλημα περίπου 20.300 μαθητές από 70 δημοτικά σχολεία του Νομού Αττικής (5 εκ των οποίων είναι Ιδιωτικά). Σε κάθε σχολική μονάδα και συγκεκριμένα στις αίθουσες/διαδρόμους, τοποθετήθηκαν τρία διαφορετικά είδη κάδων για τη συλλογή των ρευμάτων χαρτιού (κίτρινος κάδος), πλαστικού (πορτοκαλί κάδος) και αλουμινίου (κόκκινος κάδος). Μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου θα έχουν τοποθετηθεί σε όλα τα συμμετέχοντα σχολεία περίπου 1600 χάρτινοι κάδοι ανακύκλωσης.

 

Τα ανακυκλώσιμα υλικά που συγκεντρώνονται στους κάδους θα συλλέγονται και αφού ζυγιστούν, η ποσότητά τους θα καταγράφεται online στην ηλεκτρονική διεύθυνση, www.recycleatticaschools.gr, η οποία είναι προσβάσιμη από κάθε επισκέπτη.

 

Υπενθυμίζουμε, ότι στο τέλος της σχολικής χρονιάς και σε ειδική εκδήλωση τα συμμετέχοντα σχολεία ανεξαρτήτως κατάταξης θα επιβραβευθούν, ενώ τα πρώτα σχολεία θα λάβουν σημαντικά έπαθλα.